Järjestelylaina kokemuksia

Järjestelylainaa haetaan silloin, kun halutaan yhdistellä useat pienet luotot yhdeksi isommaksi lainaksi. Tämä tuo yleensä säästöä, kun jatkossa maksetaan korot ja lainanhoitokulut vain yhdestä lainasta.

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat: 1000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4 – 19 %

 • Kilpailuta +20 luottoyhtiötä
 • Reilu lainavertailu
 • Pieni korko
Hakemukseen

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 20 vuotta

Korko: 4.19 – 19 %

 • Paras lainan kilpailuttaja
 • Helppo lainanhakuprosessi
 • Rahat maksetaan nopeasti
Hakemukseen

⭐⭐⭐⭐⭐

Lainasummat: 1000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 4 – 19 %

 • Suosittu lainanvälittäjä
 • Uusi moderni brändi
 • Kilpailuta +20 luotonmyöntäjää
Hakemukseen

⭐⭐⭐⭐

Lainasummat: 500 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 4.5 – 19 %

 • Kilpailuta jopa 25 luottoyhtiötä
 • Rahat maksetaan nopeasti
 • Luotettava kotimainen palvelu
Hakemukseen

⭐⭐⭐

Lainasummat: 5000 – 60 000 €

Laina-aika: 1 – 15 vuotta

Korko: 8.79 – 19 %

 • Tunnettu norjalainen pankki
 • Helppo ja nopea hakemus
 • Kallis korko
Hakemukseen

Milloin järjestelylaina kannattaa?

Järjestelylaina tuo lähes aina säästöä, joten useimmille sen hakeminen on kannattavaa. Jos tällä hetkellä maksaa useampia pieniä lainoja ja luottoja, voi yhteen lainaan siirtyminen tuoda huomattavan säästön aiempaan tilanteeseen verrattuna.

Yhdestä lainasta maksetaan vain yhden lainan korko ja muut kulut, mikä laskee lainanhoitokuluja. Säästöä muodostuu myös silloin, jos järjestelylainan korko on aiempia lainoja edullisempi.

Järjestelylainaa kannattaa harkita myös silloin, jos nykyisten lainojen maksaminen aiheuttaa tiukan rahatilanteen. Lainojen yhdistelyn tuoma säästö voi tuoda raha-asioihin huomattavan helpotuksen, kun kuukausittain jää rahaa aiempaa enemmän käyttöön.

Lainatarjoukset on kuitenkin hyvä kilpailuttaa, jotta saavutettava säästö on mahdollisimman suuri. Kilpailuttaessa kannattaa kiinnittää todellisen vuosikoron lisäksi huomiota takaisinmaksuaikaan ja kuukausittaiseen lyhennyserään.

Näin saadaan mahdollisimman edullinen lainatarjous, joka auttaa tuomaan arjen tasapainoon.

Järjestelylaina kannattaa usein myös silloin, vaikka sen alle ei olisi mahdollista saada kaikkia nykyisiä lainoja. Tällöin kannattaa järjestellä kaikkein kalleimmat luotot, jolloin vaikutus arkeen on suurin.

Mari onnistui säästämään satoja euroja järjestelylainan avulla

Marin kokemuksia järjestelylainasta

37-vuotias Mari innostui hakemaan järjestelylainaa, kun oli lukenut muiden kokemuksia siitä. 

Marille oli kertynyt auton oston ja asunnon remonttikulujen takia 12 000 euroa vakuudettomia lainoja ja osamaksuja. Palkasta kului joka kuukausi iso siivu lainanhoitokuluihin. Mari kaipasi raha-asioihin selkeyttä ja hieman enemmän joustoa, joten hän päätyi hakemaan järjestelylainaa.

Mari haki lainaa kilpailutuspalvelun kautta, ja löysi nopeasti aiempia luottoja edullisemman järjestelylainan. Nostettuaan lainan Mari maksoi kaikki aiemmat luotot pois. 

Useiden pienten luottojen järjesteleminen isomman lainan avulla toi satojen eurojen säästön kuukausittain. Aiemmin lainojen takaisinmaksuun kului 720 euroa kuukaudessa, mutta nyt lyhennyserä on vain 400 euroa kuukaudessa.

– Nyt pystyn laittamaan kuukausittain jopa pienen summan rahaa säästöön. Lisäksi voin hyödyntää maksuvapaita pari kertaa vuodessa, mikä tuo lisää joustoa aiempaan verrattuna, Mari kertoo.

– Lainan hakeminen oli erittäin helppoa, ja sopiva lainatarjous löytyi hetkessä. Lainasumma lyhenee jatkuvasti, mutta arki ei ole enää tiukkaa kituuttamista, Mari päättää.

Milloin järjestelylainaa ei kannata hakea?

Järjestelylaina kannattaa aina silloin, kun hakijan maksuvara on vielä hyvä. 

Jos taloudellinen tilanne on huono esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden vuoksi, ei järjestelylaina välttämättä tuo apua tilanteeseen. Tällöin parempi ratkaisu on hakeutua velkajärjestelyn piiriin, jolloin ammattilaiset auttavat selvittämään eri mahdollisuuksia tilanteen ratkaisemiseksi. 

Tiettyjen edellytysten täyttyessä on mahdollista saada Takuusäätiön takaama järjestelylaina. Sen korko on erityisen pieni, joten lainakustannukset laskevat lähes aina. Erittäin pienituloinen voi myös hakea sosiaalista luottoa omalta hyvinvointialueelta.

Järjestelylaina ei kuitenkaan välttämättä tuo toivottua hyötyä, jos omiin kulutustottumuksiin ei tee samalla muutoksia. On tärkeää lopettaa velan ottaminen ja keskittyä lyhentämään nykyiset lainat kokonaisuudessaan pois.

Lainojen järjestelyä ei kannata käyttää siihen, että samalla kasvattaa velkasummaa. Järjestelylainaa haetaan aina nykyisten lainojen summalla, ja lainan nostamisen jälkeen keskitytään maksamaan se takaisin.

Velkaongelmiin kannattaa hakea apua heti

Joskus voidaan päätyä tilanteeseen, jossa lainojen takaisinmaksu tekee arjesta liian tiukkaa. Lainojen lyhennysten maksamisen jälkeen rahaa ei välttämättä jää kaikkiin elämisen kuluihin, jolloin arki muuttuu selviytymistaisteluksi.

Usein ihmiset pyrkivät selviytymään tiukasta tilanteesta liian kauan yksin. Tämä voi johtaa yhä syvempään ylivelkaantumiseen, jolloin velkaongelmat vain kasautuvat.

Huonoin ratkaisu talousongelmien hoitamiseen on ottaa lisää lainaa edellisten lyhennysten maksamista varten. Tämä vain pahentaa ongelmaa ja johtaa ajan myötä ylivelkaantumiseen.

Yksin selviytymisen sijaan kannattaa hakea apua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Takuusäätiö ja oikeusaputoimistot järjestävät matalan kynnyksen talous- ja velkaneuvontaa, johon kannattaa ottaa yhteyttä heti ongelmien ilmentyessä.